Johan&Nyström - Kaffe & The

Vi är en av få butiker i Umeåområdet som erbjuder både kaffe och te från företaget Johan&Nyström. I butiken har vi inte bara de populära plåtburkarna med te i utan även refillpåsar i alla smaker. Ni hittar givetvis ett bra sortiment med kaffe hos oss på Holmsunds Blommor. Välkomna!

Ända sedan Johan & Nyström grundades i november 2004 så har deras vision varit att få fler att börja tycka om te. Det är en dryck som ofta är lite blyg men tar man sig bara tiden finns en oändlig variation och njutning att upptäcka. Killarna och tjejerna på Johan&Nyström är inga tesnobbar utan älskar Te i alla dess varianter, former och smaker. Oavsett om det handlar om vår svenska smaksatta tradition, exklusiva ursprungsteer eller rooibos.

T-TE från Johan&Nyström
Johan & Nyström tror på det svenska både i smakupplevelse och form. T-TE är ett nytt ärligare, kravlösare och godare te-koncept som självklart är ekologiskt. Vår svenska tesmak är inte bara vildmark och lingon, det är en riktig smakresa. Nedan kan Ni läsa mer om de fantastiska te-erna som finns hos oss på Holmsunds Blommor.


CHAI MASALA
Det här är inte te. Det här är ett indiskt kryddskåp maskerat som en teburk; långt mer än en genomsnittlig årsförbrukning kanel, koriander, kryddnejlika och kardemumma. Gör inte av med allt på en gång, det här är starka grejer som kan få en bottenfrusen nordbo att tina upp både här och där. Drick det med eller utan socker, varm eller ångad mjölk, spikmatta, rökelse heliga oljor och drömfångare.

EARL GREY
Kring 1830 var Earl Grey inte ett te utan en glåmig premiärminister i Storbritannien. När en brittisk delegation på resa genom Kina räddade livet på sonen till en hög mandarin, fick Earlen några lådor svart te med bergamott som tack. Och när teet gjorde succe i fina kretsar lanserades det under hans namn. Men allvarligt, har inte Earlen fått för mycket uppmärksamhet i den här historien? Vad sägs om att lyfta fram mandarinens insats? Varsågoda: Earl Grey med mandarin.

HALLON & VANILJ
Man brukar säga att vissa smaker gifter sig. Ett av många typiska exempel är äktenskapet mellan hallon och vanilj. På ytan är allt så bra. Vanilj bara älskar hallonets barnsliga smak och vilda karaktär. Och hallonet bara dyrkar vaniljens mogna elegans och gräddiga arom. De är helt enkelt väldigt söta ihop. Tur att hallonet inte vet att vanilj har vänstrat med varenda frukt i floran.

PERSIKA & CITRONGRÄS
Man kan naturligtvis dricka grönt te för att grönt te är så hälsosamt. Eller för att man blir så harmonisk av det. Sover så bra på det. För att grönt te är svaret på alla livets frågor. För att grönt te = fred på jorden. Man kan också dricka gott grönt te smaksatt med persika och citrongräs. Bara för att det är gott.

GRANATÄPPLE & HAVTORN
Vill du följa med hem på efterfest? Nej? Ska du med hem och titta på mina etsningar? Okej, synd. Komma med upp och räkna mina katter? Inte det heller. Ska du med hem på en kopp te då? (…) Vad det är för te? Det är ett rött te. Rooibos. Med granatäpple och havtorn. Jag gör det lite starkt, som killar gillar. Jamen då så. Här framme är det. Välkommen in!

DOUGLASGRAN & CITRUS
Fråga: Vilken är julens smak? Nej, inte saffran. Inte kanel, dummer. Absolut inte skinka. Dadlar? Dadlar är ingen smak, det är en känsla (en klibbig känsla). Du ger upp? Redan? Herregud, vad är det med folk nu för tiden? JULENS SMAK ÄR NATURLIGTVIS GRAN. Med ett stänk av citrus. I en tekopp. När julpappret är undanstädat, gästerna åkt hem och ungarna somnat. God Jul!


Kaffe från Johan&Nyström

Johan & Nyströms kaffe är alltid noga selekterat. Handplockat av kaffebönder som delar passion och intresse för kvalitet. Johan & Nyströms filosofi bygger på ursprunget, odlarens kunskap och full transparens från planta till kopp.

DIRECT TRADE

För att hitta kaffebönor av högsta kvalitet måste Johan & Nyströms resa dit de odlas. Johan & Nyströms köper sina kaffebönor av kvalitetsmedvetna bönder dom känner, litar på och vars värderingar dom delar. Johan & Nyströms betalar dem extra bra och besöker dem på deras gårdar och plantage så ofta dom kan. Allt för att skapa nära och långsiktiga relationer. Kaffet provas dettutom på plats, utbyter kunskap och diskuterar direkt med kaffebonden.

ORIGINAL & SIGNATURE

Kaffesortimentet delas in i två olika serier. Original-serien innehåller kaffe och kaffeblandningar med en traditionell karaktär och trygg smakbredd. Signature-serien består av kaffen som Johan & Nyströms är extra stolta över, med utmanande smaker som revolutionerar begreppet “en kopp kaffe”. Allt finns hos Holmsunds Blommor.


Produkter
Övrigt